Makale arşivi
Eski Çağlarda Ekmek
17.12.2012 15:59
Ekmek, insanoğlunun doğal olarak mayalanan hamuru kullanarak, geleneksel peksimetlerini de kabartabileceğinin ve yeni lezzetler elde edebileceğinin farkına varmasıyla doğmuştur. Eski Mısırlılar, daha sonra da İbraniler, ya, odun ateşi üzerine...
Ekmeğin Bulunması
17.12.2012 15:58
Bugün bildiğimiz haliyle ekmek, kökleri karanlık çağlara dayanan ve insanın tahıl tarımını keşfetmeyi bulmasıyla başlayan uzun bir evrimin ürünü. Büyük bir olasılıkla, Taş devrinde, ateş üzerinde pişirilen buğday veya arpa bulamacından elde edilen...
Maya Nedir ?
17.12.2012 15:56
Maya, tek hücreli canlılar grubundan olup, “Saccharomyces cerevisiae” suşunun saflaştırılması sonucu elde edilir. Maya hücreleri yuvarlak veya oval şeklinde olup, boyutları 2-3 µm ile 20-50 µm arasında değişir. 1 gr yaş maya yaklaşık 10 milyar...
Bir tutam gül kokusu kalır gül tutan elde, sanma ki gül dikenin himayesinde. Dikenin itibarı gül sayesinde...
11.11.2012 05:43Çamura taş atma, üstüne sıçrar...
11.11.2012 05:42Yalan dörtnala gitse bile gerçekler onu aheste adımlarla geçer...
11.11.2012 05:41
Öğeler: 1 - 9 / 9